Teambuilding på Svalbard

ALIVE stod for alt det praktiske, da en dansk virksomhed i foråret 2024 sendte 16 medarbejdere på en kombineret teambuilding- og incentiverejse til eventyrlige Svalbard.

Store naturoplevelser og masser af frisk luft

En rød tråd gennem den fem dage lange rejse var udflugter ud i Svalbards bjergtagende polarlandskab, som byder på enorme mængder af sne, bjerge og storslåede naturfænomener.

Det var nemlig et klart ønske fra virksomheden, at de ansatte skulle have nogle unikke naturoplevelser, som kunne ryste dem sammen og give dem nogle fælles referencepunkter, som de kunne falde tilbage på, når de kom hjem.

Allerede på andendagen blev gæsterne derfor sendt ud på en 70 kilometer lang snescootertur gennem islandskaberne til udsigtspunktet ved Tempelfjorden, og de følgende dage bød på oplevelser i samme kaliber med en storslået hundeslædetur i polarnatten, aftenhygge på en nordlyscamp, udforskning af en isgrotte og et besøg dybt under jorden i Gruve 3-minen. 

Alle ture foregik med lokale guider, men gæsterne havde mulighed for selv at køre snescootere og hundeslæder, så de tog ejerskab over turene i stedet for blot at agere passagerer.

Luksus nord for polarcirklen

Selvom Svalbard er et af verdens barskeste og mest øde naturområder, og øgruppen kun er beboet af omkring 2.500 indbyggere, så skortede det ikke på luksus og gourmetoplevelser på turen.

I Københavns Lufthavn spiste deltagerne en lækker frokost på Le Sommelier, og efter ankomst på Svalbard blev gruppen indkvarteret på det dejlige Hotel Funken. Her står den, ud over en mageløs udsigt over landskaberne og moderne indrettede værelser, også på forkælelse i hotellets restaurant, Funtionærmessen, hyggelige stunder foran pejsen, vinsmagning i den imponerende vinkælder og gode drinks i verdens nordligste cocktailbar.

Vi sørgede naturligvis også for at booke et af hotellets velindrettede mødelokaler, så deltagerne kunne holde workshop i betagende omgivelser mellem de mange ture ud i vildmarken.

Innovative Svalbard

Et besøg på Svalbard er mere end slædeture og smukke udsigter. Det er også en mulighed for at kigge både tilbage i historien og ind i fremtiden. I Gruve 3-kulminen, som mange turister og erhvervsrejsende besøger, mens de er på Svalbard, kommer man helt tæt på historien om de hårdtarbejdende kulminearbejdere og får samtidig et indblik de enorme mængder af kul, der er blevet udvundet her de sidste 100 år.

Men den grønne omstilling er også kommet til Svalbard, og mens den norske stat er i gang med at udfase den sidste aktive kulmine på Svalbard, Gruve 7, så skyder solceller frem på bygningerne og varsler nye tider på øgruppen.

Samtidig har Svalbard udviklet sig til et center for forskning og innovation, og ud over et universitet med fokus på polarstudier så råder øgruppen over en enorm frø-bank, hvor 3 millioner forskellige plantefrø bliver opbevaret i en sikret boks i et bjerg, så verdens fauna kan genskabes i tilfælde af katastrofer.

KUNDENS UDBYTTE:
  • Unikke oplevelser på Svalbard
  • Kombinationen af luksus og eventyr
  • Gode forhold for teambuilding og fagligt indhold
  • Spændende udflugter for alle temperamenter

Adventure off the beaten track

Hvis I som virksomhed leder efter et firmarejsemål, der er proppet med eventyr, oplevelser og natur, men som samtidig er mindre turistet end eksempelvis Island, så er Svalbard det oplagte valg. Her kommer I helt tæt på den rå natur i en af verdens mest øde egne uden at gå på kompromis med hverken sikkerhed eller komfort.

Vi har stor erfaring med at sende grupper til Svalbard og indkvartere dem på Longyearbyens bedste hotel, så de kan være veludhvilede til de mange naturoplevelser, der venter i og omkring hovedbyen på Svalbard. Kontakt os i dag og hør mere om, hvordan vi kan skræddersy jeres næste firmarejse til magiske Svalbard.

Drømmer I om at skabe et uforglemmeligt øjeblik?

Så kontakt ALIVE og tag en snak med os om, hvordan vi indfrier lige præcis jeres ønsker og behov.

Jonas Oddermose
CEO

Telefon: +45 33 18 84 50
jonas@alive.dk