ALIVE logo negativt

MILJØPOLITIK

Danmarks første eventbureau med en GTO-certificering

ALIVE vil gøre en forskel i eventbranchen og bidrage til en mere grøn og cirkulær dagsorden. Vi ser en vigtighed i at indgå i dialog med vores leverandører og kunder, om hvordan vi sammen kan forbedre det miljømæssige fodaftryk før, under og efter event.

Grøn agenda

ALIVE vil gøre en forskel i eventbranchen og bidrage til en mere grøn og cirkulær dagsorden. Vi ser en vigtighed i at indgå i dialog med vores leverandører og kunder, om hvordan vi sammen kan forbedre det miljømæssige fodaftryk før, under og efter eventen.

Green tourism organization certificering

Som en del af vores bæredygtige indsats har vi modtaget en GTO-certificering, som er en miljøcertificering for turismeorganisationer, der gør en særlig indsats i forhold til bæredygtighed. Dette gør ALIVE til det første eventbureau med en GTO-certificering.

Læs om offentliggørelsen af GTO-certificeringen samt om samarbejdet her.

En bæredygtig tilgang fra A-Z

Som det første GTO-certificerede eventbureau vil vi i ALIVE fra start til slut have en bæredygtig tilgang. ALIVE vil samarbejde med leverandører og venues, som alle ønsker at gøre en indsats for at bidrage til den grønne dagsorden.

For at arbejde bæredygtigt til events, tager vi bl.a.udgangspunkt i følgende tiltag:

cirkulære planer for alt materiale efter endt event
Undgå engangsbranding
Minimalt brug af plastik
Sortering af affald
Samarbejde med non-profit
Undgå madspild
Alle leverandører tilkendegiver deres miljøpolitik
Foretrække el-køretøjer

PLANET COPENHAGEN MANIFEST

I 2022 valgte ALIVE at blive en del af et fælles manifest for hovedstadens turismevirksomheder. Planet Copenhagen Manifestet sætter fokus på, hvordan hovedstaden i Danmark skal blive verdens mest bæredygtige destination for besøgende og borgerne.

Manifestet er blevet udarbejdet i samarbejde med turismevirksomheder gennem flere workshops. Vi ser det nemlig som en fælles opgave at bidrage til den bæredytige udvikling – også i hovedstaden. Dette er både med afsæt i det sociale, økonomiske og de miljømæssige aspekter i udviklingen. 

MANIFESTET

Danmarks hovedstad skal være verdens mest bæredygtige destination. En destination, der gennem høje ambitioner og konkrete handlinger leverer et positivt bidrag til en bæredygtig fremtid både lokalt og globalt. Målet er en turisme, der er social, økonomisk og miljømæssig bæredygtig på én og samme tid.

Manifestet består af fem målsætninger som du kan læse mere om her.

Bliv en del af manifestet, og underskriv her.